Zuurdesembroodje met omelet

Zuurdesembroodje met omelet

Met belegen kaas en ontbijtspek

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Goedemorgen!

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadSoja
Voorbereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 plakje

Gerookt ontbijtspek (plakjes)

2 stuks

Zuurdesembrood

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers2.1 g
Vezels3 g
Eiwitten30 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts het ei in een kom met de melk, belegen kaas, peper en zout naar smaak. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.

2

Bak het zuurdesembroodje 6 – 8 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak het ontbijtspek 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur of tot het ei bijna gestold is. Keer de omelet om en bak nog 1 – 2 minuten.

4

Snijd het zuurdesembroodje open en serveer de omelet erop.