Skip to main content
Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous
Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Zoete varkensfiletreepjes met parelcouscous

Met abrikozen, paprika en pittige harissa

4.2
(713)

Abrikozen, couscous en harissa zijn ingrediënten die je volop vindt in de Midden-Oosterse keuken. De klassieke combinatie van deze ingrediënten is met kip of lamsvlees, maar de zoete smaken in dit gerecht passen ook goed bij varkensvlees. Houd het vlees lekker sappig door het niet te lang te bakken, anders kunnen de reepjes taai worden. Wist je trouwens dat je harissa ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je op onze blog.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode paprika

½ unit

Courgette

25 g

Gedroogde abrikozen

100 g

Varkensfilet

1 teaspoon

Harissa

¼ sachet(s)

Gemalen kaneel

100 g

Passata

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

0.13 unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3105 kJ
Calories742 kcal
Fat23 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate94 g
Sugar33 g
Dietary Fiber10 g
Protein38 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de rode ui in smalle partjes en de rode paprika in blokjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken en de gedroogde abrikozen in kwarten. Snijd de varkensfilet in repen van 1 cm.

Varkensfilet bakken
2

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de reepjes varkensfilet, peper en zout toe en bak in 2 minuten rondom bruin, maar nog niet helemaal gaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Smaakmakers fruiten
3

Voeg de rode ui, 1 tl harissa per persoon en ¼ zakje kaneel per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit 1 minuut. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder harissa toe of laat het helemaal weg.

Saus maken
4

Voeg de courgette, paprika, abrikozen, tomatenpassata, witte balsamicoazijn en 1 el water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, breng aan de kook en stoof, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Verwarm de laatste minuut de reepjes varkensfilet mee en roer de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous koken
5

Voeg ondertussen de parelcouscous en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet daarna af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de stoof erop.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes