Skip to main content
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

kies en mix toppings: citroen-yoghurtsaus, peterselie, tomaat en meer!

4.3
(306)

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Witte langgraanrijst

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3371 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels9.9 g
Eiwitten33 g
Zout2.1 g
Potassium441.8 mg
Calcium44.5 mg
Iron1 mg
Pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kurkuma 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Kook 8 - 11 minuten, tot de rijst gaar is.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de kip in dunne plakken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette met de oregano en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de mayonaise en overige knoflook.
  • Pers het sap van 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie grof.
Serveren
4
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de rijst, de kip, de courgette, de komkommer, de tomaat, de yoghurtsaus, de peterselie en de citroenpartjes.
  • Laat iedereen zelf naar smaak een eigen bowl maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders