Skip to main content
Cheesy kiptaco's

Cheesy kiptaco's

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen

4.4
(58)

Speciaal ingrediënt in je box! Dit gehakt komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Special Ingredient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

100 gram

Gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3040 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten60.1 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels14.9 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.8 g
Potassium126.3 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Zeef

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en snijd de puntpaprika in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak 3/4 van de ui en de helft van de puntpaprika 2 - 3 minuten.
Tacoschelpen verwarmen
2
  • Voeg het kipgehakt en de Peruaanse kruidenmix toe en bak het gehakt in 2 minuten los.
  • Voeg de passata en de ketjap toe, breng aan de kook en laat 4 - 5 minuten sudderen.
  • Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Snijden
3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Pers de helft van de limoen uit in een kleine kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de peterselie toe.
  • Voeg de overige ui en de overige puntpaprika toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Giet de zwarte bonen af ​​en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige limoen in partjes.
  • Vul de taco's met het kipmengsel. Garneer met de salsa en de kaas.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders