Vandaag maak je zelf viskoekjes. Je bent er even zoet mee, maar het resultaat mag er zeker zijn. De combinatie van de viskoekjes, noedels en groenten samen is precies goed. Het is lekker fris, dus zet dit gerecht snel bij jou op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 cm
Verse gember
200 g
Peen
125 g
Chinese kool
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
½ unit
Ei
(Contains: Ei)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
50 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
1 tablespoon
Bloem
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Schil de gember en snijd de gember fijn.
Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Snijd de chinese kool grof en snijd de koolvisfilet in blokjes. Klop een half ei per persoon met een vork in een kom en bestrooi met peper en zout.
Meng 1 el ui per persoon, de koolvisfilet, het ei, de helft van de gemalen koriander, de helft van de sojasaus en de bloem in een blender of hoge kom met staafmixer en mix het deeg grof. Vorm vervolgens met natte handen 3 kleine balletjes per persoon, druk deze plat en bestrooi met peper en zout.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de overige ui, gember en peen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 4 minuten gaar. Giet daarna af. Voeg de chinese kool, overige gemalen koriander, overige sojasaus en de kurkuma toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de noedels toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden en serveer met de viskoekjes.