Skip to main content
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette

4.4
(83)

FLAG: Portobello is een echt superfood: niet alleen in voedingswaarde maar ook in formaat. Portobello's zitten vol Vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!


De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

⅓ sachet(s)

Dried rosemary

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

80 g

Portobello mushroom

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Hamburger bun with sesame seeds

1 piece

Veal burger

(May be present: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

1 piece

Egg

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories989 kcal
Energy (kJ)4137 kJ
Fat75 g
Saturated Fat27.1 g
Carbohydrate43.6 g
Sugar0.4 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein33.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 25 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie TIP). Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Tip: Spreid de plakjes courgette zoveel mogelijk uit over de bakplaat – hoe minder ze overlappen, hoe beter ze gaar worden.

In de oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalfsburger 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de kalfsburger, portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vitamine D en dankzij het ei en de kaas rijk is aan calcium? Dat is nog niet alles: het bevat ook nog eens ongeveer 30% van ADH vezels.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes