Skip to main content
Varkensworstjes met honing-mosterddressing

Varkensworstjes met honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels

4.2
(190)

In de Oudheid geloofde men dat rozemarijn het geheugen verbeterde. Studenten droegen in middeleeuws Europa vaak rozemarijntakjes tijdens examens om hun cognitieve functie te verbeteren.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten58.2 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels16.7 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.5 g
Potassium212.8 mg
Calcium34 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en een klein scheutje olijfolie.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in de oven. Schep de krieltjes halverwege om.
Bouillon bereiden
2
  • Snijd de ui in 8 partjes.
  • Meng in een andere kom de ui met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de krieltjes en ui samen 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Worstjes bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag vervolgens het vuur en dek de pan af.
  • Bak nog 4 - 6 minuten en keer regelmatig om.
Worstjes afmaken
4
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van de honing-mosterddressing eroverheen.
  • Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd in halve maantjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Voeg toe aan een hapjespan.
Wortels stoven
5
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Kook de wortels, afgedekt, in 12 - 15 minuten zacht.
  • Haal het deksel van de hapjespan en kook nog 3 - 5 minuten (zie Tip).
  • Roer de overige rozemarijn en extra vierge olijfolie naar smaak erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is er nog kookvocht? Giet dan af in een vergiet en voeg de wortels daarna terug toe aan de hapjespan.

Serveren
6
  • Serveer de krieltjes, ui en wortels op diepe borden.
  • Verdeel de worstjes over de borden.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterddressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders