Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Sulfiet
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Komkommer

125 gram

Rode cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3734 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers29 g
Vezels24 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Kom
•Keukenpapier
•Sieve
•Grote kom
•Kleine kom
•Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik.

Kikkererwten bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.

Smaakmakers klaarmaken
3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Doe de feta, bladpeterselie, avocado en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Leg de gegrilde aubergine op een schaal. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.