Skip to main content
Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

met limoen, zure room en verse koriander

4.2
(914)

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.

Tags:
Calorie Smart
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

1 pack

Black beans

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

0.51 teaspoon

Smoked paprika

1 pack

Chopped tomatoes

1.98 piece

Taco shells

25 g

Grated cheddar

140 g

Corn

¼ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories611 kcal
Energy (kJ)2558 kJ
Fat30 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate54 g
Sugar19 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein23 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Soup pan with lid
Oven Dish
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruikten.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.

Nacho's maken
3

Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.

Serveren
4

Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.

Tip: Deze maaltijd bevat al 2/3 van de ADH vezels! De zwarte bonen zijn echte vezelbommetjes en zorgen voor de helft van deze vezels.

This week's must-try HelloFresh recipes