Skip to main content
Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot
Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot

Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot

Met salade van spinazie, marcaire en geroosterde rode druiven

Tarte tatin is naar het schijnt per ongeluk ontstaan toen de Franse zusjes Tatin de vergeten bodem van hun appeltaartje er als noodoplossing bovenop legden. Het resultaat was verrukkelijk en zette de appeltaartwereld op zijn kop. Vandaag maak je een hartige variant met sjalotten. De salade met geroosterde druiven en marcaire, een mild kaasje uit de Vogezen, vult het taartje perfect aan.

Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

8 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Rode pitloze druiven

6 bosje(s)

Verse tijm

½ rol(len)

Bladerdeeg

30 gram

Pecannoten

6 bosje(s)

Verse dragon

1 stuk(s)

Roodlof

80 gram

Marcaire

40 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

3.5 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

1.5 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

1

Meer informatie over onze Kerstboxen vind je hier: www.hellofresh.nl/kerst

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Een pastagerecht met verse tijm en tomaten vol smaak
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

De kipfilet is gekruid met Indiase kruiden
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Zomerse maaltijd met vers citroensap en gebakken courgette
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen