Skip to main content
Salade met sticky aubergine en geroosterde miso-kikkererwten

Salade met sticky aubergine en geroosterde miso-kikkererwten

met edamame en Aziatische stijl dressing

Met dit recept tover je 315 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Kikkererwten

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ head

Botersla

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pistachenoten, Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

5 gram

Thais basilicum

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2008 kJ
Energie (kcal)480 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14.4 g
Eiwitten19.3 g
Zout4.4 g
Potassium462.5 mg
Calcium83.8 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom
Grote saladekom
Sieve
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees in met een ruitjespatroon.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en aubergine, afgedekt, 4 minuten per kant.
Aubergine marineren
2
  • Meng in een kleine kom de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak), zoete Aziatische saus en zoet-pittige chilisaus.
  • Haal de aubergine uit de pan.
  • Giet de marinade in de pan en kook 1 minuut, of tot de marinade is ingedikt.
  • Voeg de aubergine terug toe aan de pan, met de snijkant naar beneden. Bedek in de marinade en draai het vuur uit.
Kikkererwten roosteren
3
  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.
  • Meng in een grote saladekom de overige witte miso en een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg de kikkererwten toe aan de saladekom en roer goed door.
  • Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout, roer door en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Aubergine roosteren
4
  • Leg de aubergine met de snijkant naar boven in een ovenschaal en schenk de marinade uit de pan eroverheen. Besprenkel met de sesamzaadjes.
  • Rooster de aubergine 10 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd de botersla grof en hak de pinda's grof.
  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Salade maken
5
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in dezelfde grote saladekom het sap van 1 limoenpartje per persoon, de woksaus met gember en de sojasaus.
  • Voeg de botersla en sojabonen toe aan de saladekom. Schep goed om.
  • Snijd het Thais basilicum fijn.
Serveren
6
  • Serveer de salade over diepe borden.
  • Serveer de aubergine en kikkererwten erbovenop.
  • Garneer met het Thais basilicum, de gezouten pinda's en een limoenpartje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders