Skip to main content
Steet Food - Pork Tenderloin (Thai peanut satay style)

Steet Food - Pork Tenderloin (Thai peanut satay style)

With rice and fried broccolini and green beans

Broccolini is geen mini-broccoli, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Een lekkere groente met een opvallend lange steel. De smaak zit ergens tussen broccoli en groene asperges in.

Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

45 ml

Kokosmelk

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

50 gram

Bimi broccoli

100 gram

Sperziebonen

½ bosje(s)

Bosui

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

180 ml

Water voor de rijst

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3663 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.9 g
Eiwitten45.1 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.8 g
Potassium510.2 mg
Calcium106.1 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Garde
Steelpan

Instructies

Fry the pork tendeloin
1
  • Pat the pork tenderloin dry with kitchen paper and season with salt and pepper. 
  • Melt a knob of butter in a frying pan over medium-high heat. Fry the pork tenderloin fry for 10 - 13 minutes until evenly browned.
  • Remove from the pan and set aside under aluminum foil until serving.
Cook the rice
2
  • Boil the water in a pot or saucepan (see pantry for amount). 
  • Add the rice and a pinch of salt, then cover with the lid and boil for 10 - 12 minutes.
  • Turn off the heat and allow to stand for 5 minutes, still covered.
3
  • Discard the tips of the green beans. Halve the broccolini lengthways or cut any thicker stems into quarters. 
  • Finely chop some of the scallion greens to use later as garnish, then cut the rest of the scallions into 5cm chunks. 
  • Boil a shallow layer of water in a deep frying pan over medium-high heat.
  • Boil the green beans and broccolini for 3 - 4 minutes, then drain.
Fry the vegetables
4
  • Heat a drizzle of sunflower oil in the same pan over medium-high heat. Fry the scallions for 2 - 3 minutes.
  • Return the broccolini and green beans to the pan and fry for 3 - 4 minutes.
  • Add half each of the honey and the soy sauce and fry for 1 more minute. 
  • Roughly chop the peanuts in the meantime.
Make the sauce
5
  • Heat a light drizzle of sunflower oil in a saucepan over medium heat.
  • Fry the garlic-ginger-chilli mix* for 1 minute.
  • Add the peanut butter, the coconut milk and the rest of the honey and soy sauce, along with some sambal as preferred.
  • Whisk thoroughly into a smooth sauce.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

6
  • Slice the pork tenderloin.
  • Serve the rice, vegetables and pork tenderloin on plates. Top the pork with the peanut sauce.
  • Garnish with the peanuts and the reseved scallion greens and the peanuts.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders