Skip to main content
Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

met citroenspruitjes, courgette en uienjus

4.0
(96)

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Spruiten

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.12 stuk(s)

Citroen

10 gram

Rucola

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

50 ml

Zoutarme runderbouillon

30 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2396 kJ
Energie (kcal)573 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.5 g
Potassium235 mg
Calcium34 mg
Iron0.9 mg
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Groenten snijden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in staafjes van 1 cm dik.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Halveer de spruiten.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak een half uur tot een uur voor het bakken uit de koelkast.

Spruiten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spruiten 8 - 10 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettestaafjes 5 - 7 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Laat, afgedekt, nog 2 - 4 minuten garen. 
Steak bakken
3
  • Breng de steak op smaak met peper en zout.
  • Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de roomboter goed heet is, de steak toe en bak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan. Voeg de sojasaus en bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken op middelmatig vuur.
Serveren
4
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 4 partjes. Voeg naar smaak citroenrasp en citroensap toe aan de spruiten.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano. Snijd de steak in plakken.
  • Serveer de rucola over borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de courgette en spruiten eroverheen. Garneer met de Parmigiano Reggiano.
  • Leg de steak erop. Giet de jus eroverheen, of serveer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders