Skip to main content
Steak with Parmigiano Reggiano & Arugula
Steak with Parmigiano Reggiano & Arugula

Steak with Parmigiano Reggiano & Arugula

with lemon Brussels sprouts, courgette & onion jus

4.0
(74)

Did you know that arugula contains 5 times more calcium, vitamin A and iron than many other vegetables?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
-30% carbs
High Protein
Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ piece

Courgette

150 g

Brussels sprouts

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

0.12 piece

Lemon

10 g

Arugula

20 g

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

50 milliliters

Low sodium beef stock

30 milliliters

Water

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2396 kJ
Calories573 kcal
Fat41.1 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate12.1 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein35.3 g
Salt1.5 g
Potassium235 mg
Calcium34 mg
Iron0.9 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Chop the vegetables
1
  • Take the steak out of the fridge and allow to reach room temperature (see Tip).
  • Prepare the stock.
  • Cut the courgette into batons.
  • Discard the base of the Brussels sprouts and remove any loose outer leaves, then cut the sprouts in half.

Tip: for the best result, do this 30 - 60 minutes before you start cooking.

Fry the Brussels sprouts
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat and fry the sprouts for 8 - 10 minutes.
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat and fry the courgette for 5 - 7 minutes.
  • Add the Mexican-style spices* and deglaze with the water (see pantry for amount).
  • Cover with the lid and cook for 2 - 4 minutes.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Fry the steak
3
  • Season the steak with salt and pepper.
  • Melt a generous knob of butter in a frying pan over medium-high heat. When the butter is nice and hot, fry the steak for 1 - 3 minutes per side, or until cooked as preferred.
  • Remove the steak from the pan and allow to rest under aluminum foil.
  • Melt a knob of butter in the same pan. Add the soy sauce and the stock, then bring to a boil and allow to reduce over medium heat.
Serve
4
  • Zest and quarter the lemon. Add some lemon zest and juice to the sprouts as preferred.
  • Grate the Parmigiano Reggiano. Slice the steak.
  • Serve the arugula on plates. Drizzle with extra virgin olive oil as preferred, then top with the courgette and sprouts. Garnish with the Parmigiano Reggiano.
  • Top with the steak and the jus, or serve alongside.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Zomerse maaltijd met vers citroensap en gebakken courgette
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

De romige saus en Italiaanse kaas smaken heerlijk bij de gegrilde groenten
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje
Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Met Hollandse prei en courgette
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn