Skip to main content
Steak stroganoff
Steak stroganoff

Steak stroganoff

met verse pappardelle en paddenstoelen

4.3
(959)

.

Tags:
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

5 g

Fresh flat leaf parsley

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

¼

Tomato paste

50 g

Crème fraîche

125 g

Fresh pappardelle

1 piece

Rump steak

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories938 kcal
Energy (kJ)3925 kJ
Fat43 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate83 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein51 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Casserole
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Veeg de kastanjechampignons, cantharellen en beukenzwam schoon met keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in plakken en verwijder de harde steeltjes van de cantharellen. Snijd eventueel de cantharellen en de beukenzwammen kleiner. Hak de bladpeterselie grof.

Bakken
2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

Tip: Het beste kun je de kogelbiefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur voor hij in de pan gaat.

Saus maken
3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche,1 tl mosterd per persoon, peper en zout erdoor. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Zo gaart de pasta beter.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes