Skip to main content
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika

3.8
(4,1K)

Dit Italiaanse gerecht is voor de verandering niet met een tomatensaus,maar met een roomsaus met reuzengarnalen en citroen. Reuzengarnalen worden ook wel black tiger garnalen genoemd en hebben een licht zoete smaak. Lees op ons blog waar deze garnaal zijn naam aan te danken heeft en waar deze precies vandaan komt!

Allergens:
Schaaldieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

⅓ unit

Citroen

1 unit

Makkelijk te pellen garnalen

(Contains: Schaaldieren)

90 g

Fusilli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2678 kJ
Calories640 kcal
Fat16 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate68 g
Dietary Fiber13 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd de paprika klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de reuzengarnalen 2 minuten op middelhoog vuur, of totdat ze roze kleuren. Haal uit de pan, besprenkel met ½ tl citroensap per persoon en bewaar apart.

4

Spoel de wok of hapjespan schoon en verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, een ½ tl citroenrasp per persoon en 4 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de paprika toe.

5

Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

6

Voeg de crème fraîche en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de garnalen en de fusilli toe. Bestrooi met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroenrasp- en sap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes