Skip to main content
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten

3.0
(450)

Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

1 unit

Pruimtomaat

75 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 sprig

Verse oregano

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories861 kcal
Energy (kJ)3602.4 kJ
Fat47 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber15 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Pan
Food Processor
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de prei in fijne ringen
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bak de prei
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.

Pureer de groenten tot een saus
5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tomaten over de pasta
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes