Skip to main content
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla

3.5
(4,3K)

Makreel is een vettige vis die goed past binnen een gezond voedingspatroon. De vis bevat namelijk allerlei goede voedingsstoffen, zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Deze vis is warmgerookt, wat betekent dat hij gaar wordt gestoomd bij een temperatuur tussen de 70 en 90 graden. De vis is gevangen in Nederlandse wateren en wordt in Volendam gerookt.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

2 unit

Pruimtomaat

⅕ unit

Botersla

1 sprig

Verse oregano

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

2 unit

Wit platbrood

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories769 kcal
Energy (kJ)3217.5 kJ
Fat42 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de pruimtomaat klein.
1

Snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat klein en scheur de kropsla klein. Bewaar de helft van de pruimtomaat en alle sla in een saladekom.

Maak een saus van de crème fraîche, extra vierge olijfolie en peterselie.
2

Ris de blaadjes van de oregano en snijd of hak de oregano en peterselie fijn. Maak een saus van de crème fraîche, extra vierge olijfolie en peterselie.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige tomaat en de oregano toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.

Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
4

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

5

Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.

Serveer het gerecht.
6

Smeer elk platbrood in met 1 el saus. Verdeel de helft van de salade en de makreel over het platbrood en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade en overige saus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes