Skip to main content
Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij
Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij

Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij

Met een zelfgemaakte jus van honing en mosterd.

Stamppot met alleen aardappelen en andijvie is al heel lekker, maar we maken het deze keer nog specialer door een mix van aardappel en koolraap, wat smaakt naar bloemkool, te gebruiken. De kippendij kruid je zelf met paprikapoeder, komijn, mosterd en honing. Erg lekker!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Koolraap

1 unit

Kippendijfilet

½ teaspoon

Paprikapoeder

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

50 g

Gesneden andijvie

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Honing

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories493 kcal
Energy (kJ)2063 kJ
Fat20 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate47 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Stove
Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en koolraap.

2

Schil de aardappelen (milva) en koolraap, snijd de aardappelen in parten en de koolraap in kleine blokjes. Kook de koolraap, afgedekt, in de pan met deksel in 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Bestrooi met paprikapoeder, komijn, peper en zout.
3

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en bestrooi met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak, afgedekt, 10 minuten. Keer tussendoor een paar keer om.

Besmeer met mosterd en de helft van de honing.
4

Leg de gebakken kippendij in een ovenschaal en smeer in met de helft van de mosterd en de honing. Schenk ook het bakvet uit de pan over de kippendij en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stamp de aardappels en koolraap.
5

Stamp de aardappelen en koolraap tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige mosterd en andijvie toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Dek daarna af en laat rusten.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de stamppot van koolraap en andijvie over de borden. Serveer met de kippendij en gebruik het bakvocht uit de ovenschaal bij de stamppot als jus.

More delicious recipes with similar ingredients

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Een ode aan de Hollandse keuken
Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Met een gekookt eitje en pecannoten
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember
Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Beestenboelpasta met tomatensaus en kruidenkaas

Beestenboelpasta met tomatensaus en kruidenkaas

Visschnitzel met groentetorentjes en gebakken aardappelen

Visschnitzel met groentetorentjes en gebakken aardappelen

Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Broodje köfte-runderburger met paprika-yoghurtsaus en maïskolf

Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Romige gnocchi met pompoen, venkel en pecorino

Romige gnocchi met pompoen, venkel en pecorino

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen en pompoenpitten

Kippendij met coppa di parma, knoflookboontjes en gebakken aardappelen

Kippendij met coppa di parma, knoflookboontjes en gebakken aardappelen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce