Een snelle maaltijd met een heerlijke garnering van gebakken kipfilet met tijm en ricotta. Je eet de soep met een bruine ciabatta die je in de soep kunt dopen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
1 teaspoon
Gedroogde tijm
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
100 g
Kipfiletstukjes
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
40 g
Ricotta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon in een soeppan met deksel.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de helft van de tijm toe aan de bouillon in de soeppan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de spinazie, eventueel in delen, toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes met de rest van de tijm in ongeveer 6 - 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de ciabattaa 6 - 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer vervolgens de helft van de ricotta door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kipfiletpuntjes over de kommen en garneer met de overige ricotta. Serveer de soep met de ciabatta.