Skip to main content
Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta
Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

3.4
(187)

Een snelle maaltijd met een heerlijke garnering van gebakken kipfilet met tijm en ricotta. Je eet de soep met een bruine ciabatta die je in de soep kunt dopen.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

1 teaspoon

Gedroogde tijm

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

100 g

Kipfiletstukjes

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2248 kJ
Calories538 kcal
Fat22 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate37 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein36 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon in een soeppan met deksel.

Voeg de groentebouillon toe
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de helft van de tijm toe aan de bouillon in de soeppan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de spinazie, eventueel in delen, toe.

Bak de kipfilet
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes met de rest van de tijm in ongeveer 6 - 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak ondertussen de ciabattaa 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
5

Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer vervolgens de helft van de ricotta door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kipfiletstukjes over de kommen en garneer met de overige ricotta
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kipfiletpuntjes over de kommen en garneer met de overige ricotta. Serveer de soep met de ciabatta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes