Skip to main content
Pittige bonencurry met cherrytomaten en gefrituurde uitjes
Pittige bonencurry met cherrytomaten en gefrituurde uitjes

Pittige bonencurry met cherrytomaten en gefrituurde uitjes

met zoete Aziatische saus, bruine rijst en peultjes

Kokosmelk voegt een romige en rijke textuur toe aan curry's met een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans, versterkt smaken en geeft het gerecht een zachte, luxueuze consistentie.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

25 gram

Gele currypasta

(Bevat: Soja, Mosterd Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3793 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels23.5 g
Eiwitten27.1 g
Zout3 g
Potassium435.6 mg
Calcium89 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Bereid de bouillon.
  • Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Smaakmakers bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, currypasta en rode peper 2 minuten.
Groenten snijden
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de bonen uitlekken in een vergiet (zie Tip).

Tip: Verwijder eventueel voorzichtig de uiteinden van de peultjes.

Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe aan de curry. Laat nog 7 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de curry. Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders