Skip to main content
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Labels:
Family
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Rode ui

60 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3507 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten79.7 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten36.6 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium527.3 mg
Calcium55.5 mg
Iron0.7 mg
Pan
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een klein klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons, prei en ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 3 minuten rondom bruin. 
  • Dek vervolgens de pan af en bak nog 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om.
  • Voeg de room, Italiaanse kruiden en pesto toe aan de pan met groenten. Roer goed door en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Serveren
4
  • Snijd de worstjes in plakken.
  • Voeg de spaghetti en 30 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer de pasta met de kipworst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders