Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Fresh udon noodles
(Contains: Gluten, Tarwe)
1 piece
Egg
(Contains: Ei)
½ sachet(s)
Green curry spices
200 g
Vegetable mix
(Contains: Soja May be present: Selderij)
20 g
Pre-cut onion & garlic
125 milliliters
Coconut milk
2.5 g
Fresh coriander
½ sachet(s)
Javanese wok paste
(Contains: Tarwe, Soja, Sesamzaad)
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Tip 2: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.
Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!