Schelvis heeft een zachte, sappige structuur die vraagt om een voorzichtige behandeling. Hij heeft wat weg van kabeljauw maar is verfijnder en sterker van smaak. Hierdoor kan de schelvis de zoete, lichtpittige mangochutney goed hebben. De sojasaus versterkt de smaak van de chutney en zorgt voor een oosterse tintje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½
Rode ui
½
Peen
100 g
Snijbonen
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
1
Schelvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
40 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
5
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de snijbonen in dunne reepjes van ongeveer ½ cm.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen en snijbonen 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe en smoor de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de peen te hard blijft.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels, de sojasaus en de helft van de mangochutney aan de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de overige mangochutney.