Skip to main content
Salade caprese van geroosterde zomergroenten
Salade caprese van geroosterde zomergroenten

Salade caprese van geroosterde zomergroenten

met parelgerst en gesmoorde little gem

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Courgette

85 gram

Parelgerst

2.5 gram

Vers basilicum

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.8 g
Eiwitten22 g
Zout4 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gele paprika in achten. Halveer de rode puntpaprika. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon met 50 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Groenten roosteren
2

Leg alle paprika's en courgette in een grote ovenschaal en besprenkel met 1 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Parelgerst koken
3

Voeg de parelgerst toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbraden te voorkomen en voeg als het nodig is extra water toe. Giet af indien nodig en laat staan met het deksel op de pan.Scheur de buffelmozzarella klein en snijd het basilicum in reepjes.

Tip: Wist je dat parelgerst en paprika beide rijk zijn aan kalium? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en helpt bij een goede werking van de zenuwen en spieren.

Little gem smoren
4

Snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Smeer de snijkant in met de basilicumcrème. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak de little gem 2 minuten. Voeg daarna 1 el water toe per persoon en dek de pan af. Bak nog 5 -7 minuten.

Caprese maken
5

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Meng in een saladekom de groenten met de buffelmozzarella en het basilicum. Schenk het overgebleven vocht uit de ovenschaal erbij en voeg 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de caprese erover en serveer met de gesmoorde little gem.

Tip: Verwijder het harde uiteinde van de little gem op het bord. Dit hield de blaadjes mooi bij elkaar, maar is niet zo lekker om op te eten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders