Skip to main content
Salade caprese van geroosterde zomergroenten
Salade caprese van geroosterde zomergroenten

Salade caprese van geroosterde zomergroenten

met parelgerst en gesmoorde little gem

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Courgette

85 g

Pearl barley

2.5 g

Fresh basil

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Little gem

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3381 kJ
Calories808 kcal
Fat46 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate69 g
Sugar11 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein22 g
Salt4 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gele paprika in achten. Halveer de rode puntpaprika. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon met 50 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Groenten roosteren
2

Leg alle paprika's en courgette in een grote ovenschaal en besprenkel met 1 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

Parelgerst koken
3

Voeg de parelgerst toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbraden te voorkomen en voeg als het nodig is extra water toe. Giet af indien nodig en laat staan met het deksel op de pan.Scheur de buffelmozzarella klein en snijd het basilicum in reepjes.

Tip: Wist je dat parelgerst en paprika beide rijk zijn aan kalium? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en helpt bij een goede werking van de zenuwen en spieren.

Little gem smoren
4

Snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Smeer de snijkant in met de basilicumcrème. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak de little gem 2 minuten. Voeg daarna 1 el water toe per persoon en dek de pan af. Bak nog 5 -7 minuten.

Caprese maken
5

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Meng in een saladekom de groenten met de buffelmozzarella en het basilicum. Schenk het overgebleven vocht uit de ovenschaal erbij en voeg 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de caprese erover en serveer met de gesmoorde little gem.

Tip: Verwijder het harde uiteinde van de little gem op het bord. Dit hield de blaadjes mooi bij elkaar, maar is niet zo lekker om op te eten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes