Wat maakt broccoli een supergroente - de grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
35 g
Semi-gedroogde tomaten
90 g
Spaghetti
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
40 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de semi-gedroogde tomaten klein. Kook de spaghetti, afgedekt, 6 – 8 minuten in de pan met deksel.Voeg na 1 – 3 minuten de broccoli toe aan de spaghetti. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.