Skip to main content
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en champignons

4.3
(568)

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Bosui

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

15 gram

Zwarte sojabonenpasta

(Bevat: Tarwe, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

2.5 gram

Sesamzaad

0.13 stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2660 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.6 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Verdeel met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.

Groenten bakken
3

Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de champignons toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Blus het geheel af met de sojasaus, 1 tl wittewijnazijn en 1 el water per persoon. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.

Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders