Skip to main content
Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Roerbak met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met Oosterse groenten en sesamzaad

3.9
(617)

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

200 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

10 gram

Sesamzaad

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)710 kcal
Energie (kJ)2970 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.4 g
Eiwitten3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte om mee te garneren. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst, 250 ml water per persoon en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 6 minuten en breng op smaak met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak in 5 - 7 minuten gaar. Voeg de teriyakisaus en 2 el water per persoon toe en verhit nog 1 minuut.

Mengen
3

Voeg de vegetarische runderstukjes met teriyaki toe aan de groenten in de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.

Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische runderstukjes gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische runderstukjes. Garneer met de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders