Skip to main content
Risotto met zeevruchten
Risotto met zeevruchten

Risotto met zeevruchten

met salade en zoetzure bieten

3.8
(252)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ piece

Onion

⅓ sachet(s)

Dried galangal

75 g

Risotto rice

⅓ piece

Courgette

1 piece

Golden beetroot

½ piece

Lemon

5 g

Fresh dill & curly parsley

80 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

100 g

Seafood mix

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories570 kcal
Energy (kJ)2385 kJ
Fat21 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate65 g
Sugar3 g
Dietary Fiber2.5 g
Protein30 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de risotto. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de knoflook, laos en ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.Snijd ondertussen de courgette in blokjes.

Risotto maken
2

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Biet zoetzuur maken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook en courgette 5 minuten. Schil ondertussen de gele biet en rasp grof. Pers de citroen. Meng in een kom de suiker met de helft van het citroensap. Voeg de geraspte biet en een snuf zout toe en breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Wil je meer zoetzuur? Voeg dan een scheutje wittewijnazijn en eventueel extra suiker toe aan het citroensap.

Salade maken
4

Snijd de dille en krulpeterselie, los van elkaar, fijn. Bewaar de kruiden apart van elkaar. Meng in een grote kom de salade met de zoetzure bieten en breng op smaak met peper en zout. Garneer de salade met dille.

Mengen
5

Roer de courgette, pecorino en zeevruchtenmix door de risotto en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe kommen en garneer met peterselie. Serveer met de salade en het overige citroensap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes