De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk. LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccolini in sommige boxen vervangen door broccoliroosjes of prei. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze van de prei verandert hierdoor als volgt: Snijd de prei in ringen. Voeg in stap 2 de prei samen met de ui, knoflook en wortels toe aan de hapjespan. Volg het recept verder zoals omschreven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Yellow carrot
½ piece
Carrot
50 g
Broccoli florets
g
Broccolini
85 g
White long grain rice
100 milliliters
Cooking cream
5 g
Fresh lemon balm
1 piece
Cod fillet
⅓ sachet(s)
Gomashio-herb mix
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakken. Snijd de broccolini in vieren.
Tip: Wist je dat men gemiddeld te weinig groente eet per dag? Met deze maaltijd zit je al op 250 g per portie en dat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en broccolini toe en bak 2 - 4 minuten. Voeg de rijst toe, bak 1 - 2 minuten mee en zet het vuur laag. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon toe. Dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Giet, wanneer de rijst bijna gaar is, de kookroom in een steelpan met deksel en breng aan de kook. Verlaag het vuur zodra de room kookt en voeg de citroenmelisse toe. Laat de citroenmelisse 4 - 6 minuten afgedekt infuseren.
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met 1/4 el olijfolie per persoon, de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek af. Laat de kabeljauw 8 - 10 minuten zachtjes stomen op de rijst, of tot beide gaar zijn.
Schep de citroenmelisse met een schuimspaan uit de steelpan met room. Laat de room nog 3 - 5 minuten inkoken zodat de room aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.
Serveer de rijstpilav met de kabeljauw en verdeel de citroenmelissesaus erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.