Skip to main content
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

met champignons en sambal-sesamsaus

4.1
(256)

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Cucumber

½ piece

Garlic

65 g

Mushrooms

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Onion

5 g

Sesame seeds

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

Not included in your delivery

2 teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

1.5 tablespoon

Sunflower oil

250 milliliters

Water

1 tablespoon

Water for the sauce

1 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2681 kJ
Calories641 kcal
Fat23.9 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate71.8 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein33 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten. Laat, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de overige wittewijnazijn met de sambal, bruine suiker, water voor de saus, de helft van het sesamzaad en de helft van de knoflook. Bewaar de sambal-sesamsaus tot serveren.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de ui in halve maantjes.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaaspuntjes, komkommer en champignons erover.
  • Garneer met het overige sesamzaad.
  • Besprenkel met de sambal-sesamsaus en sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), of serveer de sauzen apart.

This week's must-try HelloFresh recipes