Skip to main content
Ricottaroom met sinaasappel
Ricottaroom met sinaasappel

Ricottaroom met sinaasappel

Met chocoladevlokken en cranberry's

Dit toetje is geïnspireerd op cannoli, een Siciliaans buisvormig gebakje met een vulling van romige ricotta. De sinaasappelrasp doet denken aan de smaak van gekonfijte vruchten, ook een product dat veel wordt gebruikt in de Siciliaanse keuken.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total12 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Handsinaasappel

100 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Gedroogde cranberry's

20 g

Chocoladevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Suiker

Nutrition Values

Calories490 kcal
Fat42 g
Saturated Fat27.4 g
Carbohydrate21 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber2 g
Protein7 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Bowl
Bowl
Mixer

Cooking Steps

Sinaasappel snijden
1

Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel en zet hem op een van de platte kanten rechtop. Snijd vervolgens de schil, inclusief witte gedeelte, van de sinaasappel en snijd vervolgens de sinaasappel in halve plakken.

Mixen
2

Meng de slagroom en de suiker in een kom en klop met een mixer lobbig. Klop de ricotta in een andere kom in 3 minuten glad. Voeg vervolgens de ricotta en 1/2 tl van de sinaasappelrasp toe aan de slagroom en klop in 5 - 10 seconden glad.

Serveren
3

Verdeel de ricottaroom over de kommen en garneer met de halve plakken sinaasappel. Bestrooi met de cranberry's en de chocoladevlokken en serveer het toetje direct.

This week's must-try HelloFresh recipes