De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Onder de harde buitenkant zit geel vruchtvlees, met een friszoete smaak. Ook de pitjes van de vrucht zijn eetbaar. Je gebruikt de passievrucht om een klassieke ‘fool’ te maken: tropisch fruit in combinatie met romige slagroom en knapperige schuimpjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Passievrucht
4 unit
Sinaasappel
100 milliliters
Slagroom
4 unit
Schuimpjes
1 tablespoon
Poedersuiker
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Pel de mandarijnen. Halveer een mandarijn en snijd in dunne plakken. Verdeel een andere mandarijn in parten. Prak de overige mandarijnen met een vork tot mousse.
Klop de slagroom met een mixer stijf. Voeg de poedersuiker toe en mix nog 10 seconden. Roer de passievrucht erdoor, maar houd nog 1 tl per persoon apart voor de garnering.
Verkruimel de schuimpjes en roer samen met de mandarijnenmoes door de slagroom.
Verdeel de mandarijnparten over 4 (hoge) glazen. Vul vervolgens met het slagroommengsel en garneer met de achtergehouden passievrucht en de plakken mandarijn.