Skip to main content
Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus
Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus

Luxe gehaktbrood met blauwebessensaus

met gegrilde bloemkool en spruiten

Geniet samen van een bourgondisch diner met een mooi stuk vlees en drie lekkere bijgerechten. Dit luxe gehaktbrood is er een met een gouden randje: je vult het met parmigiano en het krijgt een krokant laagje doordat je het wikkelt in spek. De spruitjes gril je met een sausje van balsamicoazijn, honing, olijfolie en tijm – zo worden ze lekker zoetig en valt het bij iedereen in de smaak, beloofd!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

½ unit

Verse rozemarijn

1 unit

Nootmuskaat

250 g

Bloemkool

75 g

Spruiten

150 g

Gemengd gekruid gehakt

25 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

3 slice

Ontbijtspek

50 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

12.5 g

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

60 g

Blauwe bessen

1 unit

Steranijs

250 g

Kruimige aardappelen

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mosterd

150 milliliters

Runderbouillon

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Honing

¾ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)6878 kJ
Calories1644 kcal
Fat98 g
Saturated Fat46.8 g
Carbohydrate103 g
Sugar30.3 g
Dietary Fiber18 g
Protein75 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Oven Dish
Aluminum Foil
Small Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Saucepan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de spruiten. Meng het gehakt in een kom met de panko, parmigiano reggiano, rozemarijn en de helft van de sjalot. Voeg per persoon 1/2 ei, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed dan in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en leg er 1/2 el roomboter per persoon op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 – 50 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 25 minuten en schep het braadvet over het gehaktbrood voor je het weer terug in de oven zet. Breng ondertussen ruim water aan de kook voor de bloemkool.

Groenten roosteren
3

Kook de bloemkool 5 minuten en giet af. Meng in een kleine kom per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout tot een dressing. Verspreid de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/3 van de dressing. Meng de bloemkool in een andere ovenschaal met de slagroom, oude kaas, geraspte nootmuskaat, peper en zout.

Saus maken
4

Bak de groenten 15 – 20 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood. Bereid de bouillon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur en bak de overige sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de blauwe bessen toe en wacht tot ze poffen. Blus af met de steranijs, de bouillon en de rest van de dressing. Breng aan de kook en laat de saus in 20 – 22 minuten zachtjes inkoken. Roer vlak voor serveren 1/2 el koude roomboter per persoon door de saus. Breng ondertussen ruim water aan de kook in de pan met deksel.

Koken
5

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 ei en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de blauwe bessensaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce