.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Gele wortel
1 unit
Paarse wortel
20 g
Verse tijm en salie
1 unit
Ui
1 unit
Laurierblad
1 unit
Bladerdeeg
300 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Knolselderij
20 g
Cranberry-pittenmix
1 unit
Peer
60 g
Rucola en veldsla
1 unit
Wortel
50 milliliters
Slagroom
300 g
Stoof van hert en ree
1 tablespoon
Suiker
3 tablespoon
Roomboter
3 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortelen grondig en dep ze droog. Snijd de wortelen in de lengte doormidden en snijd dikkere wortelen in vieren. Snijd de salie in reepjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de wortelen en 1/2 el suiker per persoon toe, verlaag het vuur en stoof ze, afgedekt, 15 minuten.
Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3–4 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en 50 ml water per persoon toe. Voeg ook de wildstoof, de takjes tijm en het laurierblad toe. Stoof, afgedekt, 35–40 minuten en schep tussendoor om.
Leg de wortelen naast elkaar in een taartvorm, ovenschaal of ovenvaste koekenpan (zie TIPS) en giet de achtergebleven boter uit de pan eroverheen. Bestrooi met de salie en kruid rijkelijk met peper en zout. Snijd een stuk uit het bladerdeeg dat net iets groter is dan de bakvorm. Prik met een vork een aantal keer in het deeg. Drapeer het deeg over de wortelen en stop de deegrand voorzichtig in (zie TIP). Bak de tarte tatin 25 - 30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en goudbruin is.
Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de puree. Schil de aardappelen. Schil 1/4 knolselderij per persoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselderij, afgedekt, in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix tot de pitten poffen. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Meng de gemengde sla en peer door de dressing. Garneer de salade met de cranberry-pittenmix.
Snijd de randen van de tarte tatin af met een scherp mesje. Plaats een bord op de vorm en draai de tarte tatin om. Verdeel de tarte tatin over de borden. Verdeel de puree ernaast. Haal de takjes tijm en blaadjes laurier uit de stoof en schep het stoofvlees naast de puree. Serveer met de salade.