Skip to main content
Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

Kalfssukade met bolcourgette en doperwten

met romige aardappelpuree en jus

4.3
(150)

Met een romige aardappelpuree als basis, een kalfssukade die mals en sappig is en groene groente zet jij vanavond een luxe AVG op tafel. Kalfssukade is mager rundvlees dat van zichzelf al zo lekker is dat je de bereiding simpel kunt houden. Je kunt het bakken, stoven of garen in de oven – in dit recept hebben we gekozen voor bakken. Het gerecht maak je af met een jus, die je zelf maakt met het bakvet van het vlees.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Ui

½ unit

Bolcourgette

1 unit

Knoflookteen

5 g

Verse munt en dille

50 g

Doperwten

50 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 g

Kalfssukade

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

20 milliliters

Runderbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4031 kJ
Calories964 kcal
Fat54 g
Saturated Fat30.2 g
Carbohydrate78 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui en courgette in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd samen met de dille fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak, afgedekt, nog 6 – 8 minuten. Voeg de doperwten en per persoon 2 el slagroom en 1/2 el wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, nog 4 – 6 minuten stoven op laag vuur. Voeg op het laatste moment de dille en munt toe.

Aardappelpuree maken
3

Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en de rest van de slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Kalfssukade bakken
4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog. Kruid de kalfssukade aan beide kanten met peper en zout. Bak de kalfssukade 3 – 4 minuten per kant. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Jus maken
5

Haal de kalfssukade uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie. Voeg dan de bouillon toe aan de koekenpan en laat op hoog vuur in 3 – 4 minuten inkoken tot een jus. Roer regelmatig door met een garde.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de groenten ernaast. Leg de kalfssukade erbij en schenk de jus hier erover. Garneer het gerecht met de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes