Skip to main content
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met paashaasknoflookbrood en gekookt ei

4.4
(90)

Speciaal ingrediënt in je box! Spring de lente in met dit haasbroodje en geniet van het voorjaar.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Ei
Pinda's
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Mosterd, Sesamzaad, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2319 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten47.7 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14.2 g
Eiwitten21 g
Zout3.4 g
Potassium122.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Steelpan met deksel
Staafmixer

Instructies

Soep maken
1
  • Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe. Breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Ei koken
2
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel. Kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer het ei.
  • Snijd ondertussen het broodje open en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Soep pureren
3
  • Haal de soep van het vuur en voeg de pindakaas toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen.
  • Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Serveren
4
  • Verdeel de soep over de kommen en leg het ei erop.
  • Serveer met het knoflookbrood ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders