Ponzu steak met rijstnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ponzu steak met rijstnoedels

Ponzu steak met rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper

Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pittige smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.

Labels:
Snel & gezond
Caloriebewust
Eiwitrijk
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen :
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden spitskool

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2680 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten11.6 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten96.7 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten36.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Sieve
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Spoel de noedels grondig af onder koud water, laat ze uitlekken en knijp voorzichtig het overtollige water eruit.
  • Snijd de paprika in reepjes, de rode peper in ringen en de ui in halve ringen.
  • Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm, houd het witte en groene deel apart.
2
  • Verhit ½ el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, paprika en de helft van de rode peper 5 minuten. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.
  • Schil ondertussen de gember en pers de knoflook of snijd fijn. Zet apart.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk 2 - 4 minuten per kant, of tot deze de gewenste gaarheid heeft. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Voeg het witte deel van de paksoi, de gember en de knoflook toe aan de groenten. Roerbak 3 - 4 minuten.
  • Voeg het groene deel van de paksoi en de spitskool toe, en roerbak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de noedels en de ketjap toe en roerbak 30 - 60 seconden tot het overtollige vocht is verdampt.
4

 

  • Serveer de roerbak op diepe borden.
  • Snijd de biefstuk in plakjes en leg deze bovenop de roerbak.
  • Besprenkel de biefstuk met de ponzusaus en garneer met de overige rode peper.