Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise
Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Met paksoi en bataatfrieten uit de oven

Een Amerikaanse klassieker in een Thais jasje: deze burger is op smaak gebracht met ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras en laos. Samen met de friszure limoenmayonaise waan jij je met deze licht pittige burger in exotische sferen. Voeg daar de zoete bataat en zoute soja aan toe en jouw maaltijd wordt een feestje van verschillende smaken.

Allergens:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Zoete aardappel

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

2 bunch

Verse koriander

(May be present: Selderij)

½ unit

Rode ui

½ unit

Paksoi

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

¼ unit

Limoen

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 unit

Hamburgerbol

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Noten, Soja, Ei)

1 unit

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4167 kJ
Calories996 kcal
Fat61 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate87 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Wok
Small Bowl

Cooking Steps

bataat
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in dunne frieten van 1 cm dik. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng goed met de helft van de olijfolie en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout en bak de bataat 25 – 30 minuten in de oven, of tot de bataatfrieten gaar zijn. Schep halverweg om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de hamburgbollen mee.

snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi klein, houd 1 groen blad per persoon apart en snijd de rest van het groen fijn. Bewaar het wit en het groen apart van elkaar.

bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het wit van de paksoi toe en bak nog 4 – 6 minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden groene bladeren toe en 1 tl sojasaus per persoon en roer door tot de bladeren geslonken zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (let wel op: de sojasaus is al vrij zout).

mayonaise
4

Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom ½ tl limoensap per persoon met de mayonaise, voeg eventueel meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Snijd de koriander grof.

hamburger
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 – 3 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Besmeer de hamburgerbollen met een laagje limoenmayonaise, beleg met een groen blad van de paksoi en leg daarop de hamburger. Bestrooi met koriander en dek af met de andere helft van het broodje.

serveren
6

Serveer de Thaise burgers met de bataatfrieten, de gewokte paksoi en de overige limoenmayonaise.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

with potato wedges & basil-parm mayo
Salmon with Creamy Dill Sauce

Salmon with Creamy Dill Sauce

with mashed potato, carrots & green beans
Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

with pork & smashed tortilla chips
Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

with oregano courgette, fried onions & spinach
Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

on brioche with avocado, cherry tomatoes & arugula
Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

over rice with roasted cauliflower & Romano pepper
Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

with caper-dressed salad & crispy onions
Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

with curly parsley & malted grain bread
Spicy Eggplant & Lentil Masala

Spicy Eggplant & Lentil Masala

over golden rice with zesty yogurt sauce & cashews
Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

in tomato sauce with courgette & fresh basil
DIY Smoky Black Bean Tostadas

DIY Smoky Black Bean Tostadas

pick 'n' mix toppings: zesty lime sauce, parsley, tomato & more!
Turkish Pide with Meatballs

Turkish Pide with Meatballs

with Romano pepper & quick-pickled onion
DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

pick 'n' mix toppings: mozzarella, basil, golden panko & more!
Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

inspired by Pad See Ew, with peanuts, Thai basil & lime
Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

over fragrant giant couscous with raisins & mint
Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

& for parents: parsley & Kalamata olives
Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

with fish sauce, peanuts & fresh herbs
Pork Sausages with Chive Mash

Pork Sausages with Chive Mash

with onion chutney, spinach & garlicky tomatoes
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions