Skip to main content
Piadina van tortilla met kippendijreepjes
Piadina van tortilla met kippendijreepjes

Piadina van tortilla met kippendijreepjes

met grana padano, gepofte tomaten en basilicum

3.5
(205)

Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

2 piece

Tomato

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

5 g

Fresh basil

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

2 piece

Flour tortillas

(Contains: Tarwe)

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories679 kcal
Energy (kJ)2843 kJ
Fat34.2 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate52.1 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein37.4 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.

Tomaten bakken
2

Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde ui erbovenop. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden
4

Snijd de basilicumblaadjes grof.

 

Piadina's maken
5

Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip, ui, grana padano en de helft van het basilicum (zie Tip 1). Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht (zie Tip 2). Bak de tortilla's de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten bovenin de oven.

Tip 1: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla en serveer de overige kip, ui en kaas met de tomaten naast de piadina. De tweede tortilla kun je bijvoorbeeld de volgende dag voor de lunch beleggen.

Tip 2: De basilicumcrème heeft een intense smaak. Voeg daarom naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Snijd de piadina's doormidden. Verdeel de piadina's over borden en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn