The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
3 piece
Tomato
g
Spaghetti
(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
1 piece
Courgette
1 piece
Fillet of salmon
(Contains: Vis)
20 g
Green pesto
(Contains: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) May be present: Pinda's, Noten)
2.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens dunne strookjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de courgettestrookjes 4 - 6 minuten.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de spaghetti met de tomaat op de bakplaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de zalm rijk is aan omega-3 vetzuren en vitamine D? Omega-3 vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium uit de voeding en zorgt daarmee voor sterke botten.