Skip to main content
Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel
Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel

Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel

met witte kaas en pittige salsa

Zin om te variëren? Ook typisch Peruaans is quinoa. Maak dit gerecht de volgende keer eens met deze rijstvervanger!

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

150 g

Sweet potato

⅓ pack

Black beans

70 g

Corn

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Tomato

10 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

75 g

White long grain rice

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Mango ketchup

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories914 kcal
Energy (kJ)3823 kJ
Fat34.3 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate120 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein24 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Meng in een kom de ui en zoete aardappel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de mais en de zwarte bonen naast de ui en zoete aardappel. Breng op smaak met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Salsa maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle benodigde rijst, maar gebruik de helft. De overige rijst is heerlijk in een soep of lunchsalade de volgende dag.

Afwerken
5

Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Door minder vlees te eten belast je het milieu ook minder. Op voedingsstoffen hoef je bij dit vegetarische gerecht niets in te leveren: door de groenten krijg je veel ijzer binnen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de ui, mais en bonen ernaast. Serveer de yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met de witte kaas en de mangoketchup.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

over rice with Greek-style cheese, lemon & pumpkin seeds
Bruschetta met asperges en coppa di Parma

Bruschetta met asperges en coppa di Parma

met mozzarella, balsamicosaus en een salade van gegrilde groenten
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

over ginger couscous with vegetables & parsley
Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

with fresh lemongrass, green beans & chili pepper
Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

with potatoes, green beans & fresh dill
Spaghetti with Panko-Parm Topping

Spaghetti with Panko-Parm Topping

in rich cherry tomato sauce with mushrooms & spinach
Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

with leek & rosemary
Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

with smashed avocado, sour cream, tomato salsa & lime
Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

with baby potatoes over hummus & tomato salad
Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

with hidden veggies for kids: Romano pepper, carrot & tomato
Steak Tagliatelle in Creamy Mushroom Sauce

Steak Tagliatelle in Creamy Mushroom Sauce

with burrata & salted almonds
Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

over ras el hanout rice with parsley & vegetables
Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

over celeriac purée with green beans
Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

with Peruvian-style spices & red cabbage slaw
Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

with punchy fennel slaw & BBQ potato wedges
Salmon with Lemon Sage Butter Topping

Salmon with Lemon Sage Butter Topping

with mashed potatoes & roasted vegetables
Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

over rice with coriander & lime
Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

with yogurt dressing, apple, courgette & potatoes
Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

with mashed potatoes & roasted bell pepper
Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

one simple recipe with extra flavours for parents!
Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

with homemade muhammara, quick-pickled onion & naan bread
Hake with Stir-Fried Noodles

Hake with Stir-Fried Noodles

with Vietnamese-style sauce, peanuts & lime
Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

with carrots & ravigote sauce