Skip to main content
Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes
Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

3.7
(94)

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Vegan spekreepjes

(Bevat: Soja Kan bevatten: Gluten)

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4085 kJ
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten37.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. 
  • Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.
Vegan spekjes bakken
2
  • Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vegan spekjes in 4 - 6 minuten knapperig.
Saus maken
3
  • Verlaag ondertussen het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade en 3 el kookvocht per persoon toe en roer goed door (zie Tip 1 & 2).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en voeg eventueel wat melk toe om het romiger te maken. De overige roomkaas kun je de volgende dag gebruiken voor op brood. 

Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de vegan spekjes en de kaas.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders