Skip to main content
Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes
Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

3.7
(94)

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)

75 g

Herbed cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

40 g

Vegan bacon lardons

(Contains: Soja May be present: Gluten)

65 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Tomato tapenade

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet May be present: Selderij)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories976 kcal
Energy (kJ)4085 kJ
Fat53.6 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate79.9 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein37.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. 
  • Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.
Vegan spekjes bakken
2
  • Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vegan spekjes in 4 - 6 minuten knapperig.
Saus maken
3
  • Verlaag ondertussen het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade en 3 el kookvocht per persoon toe en roer goed door (zie Tip 1 & 2).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en voeg eventueel wat melk toe om het romiger te maken. De overige roomkaas kun je de volgende dag gebruiken voor op brood. 

Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de vegan spekjes en de kaas.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

This week's must-try HelloFresh recipes