
De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Aardappelen
0.99 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte cheddar
25 gram
Aioli
1
[Plantaardige] melk
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de puntpaprika's donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de rode puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de paprika.

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdun de saus eventueel met een beetje water als hij de dik is geworden.

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte cheddar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

Verdeel de rode puntpaprika's en de kaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.
Tip: Wist je dat de rode puntpaprika's meer vitamine C bevatten dan de ADH? Samen met de aardappelen bevat deze maaltijd meer dan 3 keer zo veel!