Skip to main content
Patatas bravas met cheddar-omelet
Patatas bravas met cheddar-omelet

Patatas bravas met cheddar-omelet

met rode puntpaprika en aioli

De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

50 g

Passata

2 piece

Egg

25 g

Grated cheddar

25 g

Aioli

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3954 kJ
Calories945 kcal
Fat61 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate63 g
Sugar13 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Paprika in de oven
2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de puntpaprika's donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de rode puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de paprika.

Smaakmakers snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdun de saus eventueel met een beetje water als hij de dik is geworden.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte cheddar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

Serveren
6

Verdeel de rode puntpaprika's en de kaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.

Tip: Wist je dat de rode puntpaprika's meer vitamine C bevatten dan de ADH? Samen met de aardappelen bevat deze maaltijd meer dan 3 keer zo veel!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes