topBanner
Pastei met pulled pork en pompoen

Pastei met pulled pork en pompoen

met koolsalade, citroenboontjes en geroosterde aardappelen

Bourgondisch
Lees meer

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterdGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Pompoenblokjes

2 tl

BBQ rub

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

100 gram

Rodekool, witte kool en wortel

150 gram

Sperziebonen

50 gram

Piccalilly

(BevatMosterd, Glutenbevattende granen, Soja)

300 gram

Pulled pork

½ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

150 ml

Kippenbouillon

4 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5895 kJ
Energie (kcal)1409 kcal
Vetten102.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de aardappelen in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ rub toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled pork, bouillon, een takje rozemarijn en de crème fraîche toe. Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur.

3

Schep de pulled pork in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.

4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit.Meng in een saladekom: 1/2 el citroensap per persoon, de mayonaise, appel, rodekool, witte kool en wortel. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.

5

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.

6

Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes. Vergeet het takje rozemarijn niet in de pastei.