Pastei met pulled pork en pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastei met pulled pork en pompoen

Pastei met pulled pork en pompoen

met koolsalade, citroenboontjes en geroosterde aardappelen

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Allergenen :
Tarwe
Gluten
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

150 gram

Pulled pork

1 takje(s)

Verse rozemarijn

25 gram

Biologische crème fraîche

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

5 gram

Pompoenpitten

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

75 gram

Sperziebonen

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Rodewijnazijn

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1409 kcal
Energie (kJ)5895 kJ
Vetten102 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.1 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de aardappelen in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Pulled pork bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ rub toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled pork, bouillon, een takje rozemarijn en de crème fraîche toe. Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur.

Tip: Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook in op hoog vuur.

Pastei bakken
3

Schep de pulled pork in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.

Koolsalade maken
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit.Meng in een saladekom: 1/2 el citroensap per persoon, de mayonaise, appel, rodekool, witte kool en wortel. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.

Sperziebonen bereiden
5

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.

Serveren
6

Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes. Vergeet het takje rozemarijn niet in de pastei.