Skip to main content
Pasta met ansjovispesto

Pasta met ansjovispesto

met geroosterde aubergine en cherrytomaat

4.1
(285)

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Unieke ingrediënten
Allergenen:
Vis
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bakje(s)

Ansjovis

(Bevat: Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3830 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Bakken
2

Verspreid de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Meng de rode cherrytomaten in en een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 10 minuten mee met de aubergine in de oven.

Rigatoni koken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak totdat de walnootstukjes goudbruin beginnen kleuren, ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Pesto maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de pecorino en 1 tl witte wijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg ook 3 el kookvocht van de pasta toe per persoon en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel de geroosterde cherrytomaten er bovenop. Schep de pesto over de pasta met tomaten en leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige pecorino.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders