Skip to main content
Pasta met ansjovispesto
Pasta met ansjovispesto

Pasta met ansjovispesto

met geroosterde aubergine en cherrytomaat

4.1
(285)

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergens:
Vis
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 unit

Knoflookteen

¼ tube

Ansjovis

(Contains: Vis)

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

20 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

20 g

Tomatenpuree

½ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3830 kJ
Calories915 kcal
Fat54 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate77 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Bakken
2

Verspreid de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Meng de rode cherrytomaten in en een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 10 minuten mee met de aubergine in de oven.

Rigatoni koken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak totdat de walnootstukjes goudbruin beginnen kleuren, ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Pesto maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de pecorino en 1 tl witte wijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg ook 3 el kookvocht van de pasta toe per persoon en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel de geroosterde cherrytomaten er bovenop. Schep de pesto over de pasta met tomaten en leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes